ACTIVITATS - Visites guiades a la frontera de Portbou. Un viatge a la història de Benjamin i Portbou, en l'escenari simbòlic d'una geografia que es constitueix en memòria viva / ACTIVITIES - Guided tours of the border Portbou. A trip to the history of Benjamin and Portbou on stage a symbolic geography that is living memory / AKTIVITÄTEN - Führungen durch die border Portbou. Ein Ausflug in dieGeschichte von Benjamin und Portbou auf der Bühne eine symbolische Geographie, die in lebendiger Erinnerung ist / ACTIVIDADES - Visitas guiadas a la frontera de Portbou. Un viaje a la historia de Benjamin y Portbou, en el escenario simbólico de una geografía que se constituye en memoria viva

dimarts, 28 de setembre del 2021

Arribar a dalt al coll de Rumpisa és arribar a la llum. L’esforç ha estat inaudit, inconcebible. Com és possible que un home esgotat i malalt hagi pogut arribar al Pla de Ras?

Lisa es retira, no pot continuar avançant. Amb un deix d’enyorança inicia el camí de retorn cap a Banyuls. Han aconseguit traspassar la frontera i ara estan salvats. Salvats?

La inclinació natural de la mirada fa que confonguin les cases de Llançà amb Portbou. S’equivoquen i han de tornar enrere. És possible que no hi hagi un camí que els porti a Portbou?

El desassossec és enorme, perduts en la muntanya cerquen una sortida. El descens serà feixuc, llarguíssim. A Portbou l’àngel de la història no podrà desplegar les seves ales ni continuar el seu vol.