ACTIVITATS - Visites guiades a la frontera de Portbou. Un viatge a la història de Benjamin i Portbou, en l'escenari simbòlic d'una geografia que es constitueix en memòria viva / ACTIVITIES - Guided tours of the border Portbou. A trip to the history of Benjamin and Portbou on stage a symbolic geography that is living memory / AKTIVITÄTEN - Führungen durch die border Portbou. Ein Ausflug in dieGeschichte von Benjamin und Portbou auf der Bühne eine symbolische Geographie, die in lebendiger Erinnerung ist / ACTIVIDADES - Visitas guiadas a la frontera de Portbou. Un viaje a la historia de Benjamin y Portbou, en el escenario simbólico de una geografía que se constituye en memoria viva

dimecres, 4 de setembre del 2013

DOCUMENTAL " Walter Benjamin"

En el marc del Festival de Cinema Girona 2013 i a les 7 de la tarda del divendres 6 de setembre, projecció a l'Auditori Josep Viader, del documental "Walter Benjamin".







El punt on el pensament i la vida de Walter Benjamin i Portbou es retroben, en una memòria que, més enllà de casualitats, atzars i ignoràncies, dóna sentit a una relació iniciada molt abans que la persona i l'espai es concretessin en una mort, que és una reneixença. De Portbou en sorgeix un altre Benjamin i  Portbou, recuperada la idea d'Antoni Pous i Argila, passa a formar part d'aquesta visió catastrófica de la història; les runes que no volem contemplar, perquè encara no hem resolt el nostre dolor. La frontera i enllà el què un en la seva gosadia vital és capaç d'experimentar.